Hoe wilt u graag wonen in uw dorp?

DIT ARTIKEL IS AANGELEVERD DOOR GEMEENTE LEEUWARDEN

Door uitbreiding van de gemeente in 2018 is het aantal dorpen gegroeid. Past het bestaande woonbeleid dan nog wel bij de specifieke woonvraag in de dorpen? Om dat te onderzoeken wil de gemeente weten wat de behoefte in de dorpen is op het gebied van wonen. Samen met een groot aantal dorpsbelangen heeft de gemeente daarom een vragenlijst gemaakt. Help mee met het nieuwe beleid en vul de vragenlijst in. “Het opstellen van het woonbeleid kunnen we en willen we namelijk niet vanuit het gemeentehuis doen”, vindt Hein de Haan, wethouder Wonen.

Digitale vragenlijst
Om goed woonbeleid te maken, is het nodig om informatie te hebben over wat u als dorpsbewoner vindt. Hoe wilt u graag wonen? Bent u op zoek naar een huurwoning of koopwoning? Of wat kan er verbeterd worden in uw dorp als u kijkt naar de woningen? “Dit kunt u allemaal aan ons laten weten door de vragenlijst in te vullen”, legt De Haan uit.

 

Voor uw (t)huis
“De antwoorden gaan we gebruiken om het nieuwe woonbeleid voor de dorpen te schrijven. Het woonbeleid moet ruimte geven voor woningbouw dat past binnen de wensen en behoeften van dorpsbewoners. Nieuw woonbeleid voor de dorpen betekent niet automatisch dat er op korte termijn woningen gebouwd gaan of kunnen worden. De uitwerking van het beleid gaan we samen met het dorp bespreken en uitwerken. De resultaten uit de vragenlijst helpen daarbij.

Uw dorpsbelangen kan de informatie ook gebruiken voor de dorpsvisie en in gesprekken in het dorp en met de gemeente. Samen zorgen we voor een mooi (t)huis voor iedereen, in de stad én de dorpen van gemeente Leeuwarden. Helpt u mee?”

[kader] Hoe vult u de vragenlijst in? Samen met uw plaatselijke dorpsbelangen hopen we dat zoveel mogelijk bewoners deze vragenlijst over wonen in de Leeuwarder dorpen invullen. Ook de woonwensen van uw meerderjarige kinderen willen wij graag weten. Het maakt niet uit of zij thuis wonen of al op zichzelf wonen.

De vragenlijst kunt u van 1 februari tot 1 maart invullen. De vragenlijst vindt u op: – de website www.leeuwarden.nl/wonen; – via de rechtstreekse link https://surveys.enalyzer.com?pid=b3c6f3c7