Leerlingen Twamester Wergea met ingezamelde spullen Oekraiense kindere Grou

Leerlingen Twamêster Wergea in actie voor vluchtelingen Oekraïne

Grou / Wergea – Een week lang verzamelden leerlingen van basisschool de Twamêster spullen voor kinderen uit Oekraïne. Deze werden vanmiddag onder begeleiding van directeur Janke Sietsma naar Herberg Oer’t Hout in Grou gebracht. 

Ruim een week zijn de leerlingen in touw geweest om alle goederen bij elkaar te krijgen. Alle groepen van de Twamêster deden mee met deze actie voor Oekraïense vluchtelingen. Per klas werden 4 á 5  dozen gevuld. Het ging om speelgoed, kleding en knutselspullen. 

Gedoneerde-spullen-in-Oer-t-Hout-Grou-voor-oekraiense-vluchtelingen

Gedoneerde spullen in Oer’t Hout Grou voor Oekraïense vluchtelingen. Foto: Press4All

Rondleiding

De leerlingen kregen een korte rondleiding om te zien hoe de vluchtelingen hier in Oer’t Hout wonen. De Oekraïense kinderen hoeven zich niet te vervelen. Een aantal jongeren was druk aan het knutselen terwijl er voor de kleinsten een mooie speelhoek is ingericht. Buiten is een zandbak gemaakt.

Thuisland

Verschillende vluchtelingen hebben middels een laptop contact met hun thuisland. Ook is er de mogelijkheid om zelf te wassen en te drogen. Eén van de beveiligers heeft hiervoor een handleiding in het Oekraïens afgedrukt. 

Welkom

De afgelopen weken zijn er diverse acties georganiseerd door de inwoners van Grou en omstreken. Hiermee wordt aangetoond dat deze groep vluchtelingen van harte welkom is in de Grouster gemeenschap.