De 23e Roeisloepen Race Grou een evenement om trots op te zijn

Vorig jaar kon de race niet door gaan vanwege te weinig aanmeldingen, maar dit jaar waren er 55 sloepen die er een prachtige wedstrijd van hebben gemaakt. De nieuwe route van ca. 22,5 km startte aan de Nieuwe Kade en ging vervolgens over het Pikmeer over de Wide Ie naar het Natura 2000 gebied De Alde Feanen.

Dat deze prachtige route ook gewaardeerd werd door de roeiers bleek achteraf via de socials. Grou als toegangspoort naar de Alde Feanen dus ook voor roeisloepen een groot succes! Op de terugweg werd een nieuw fenomeen geïntroduceerd, De Modderige Bol Sprintrace, voor de echte bikkels die van snelheid houden.

Na ca. 3 uren kwam de eerste roeisloep richting de finish en moest er op het Pikmar nog een stevige strijd geleverd worden met elkaar en de weersomstandigheden. Gelukkig is iedereen gezond en wel gefinisht en barstte het feest los bij Brouwerij Bjuster.

Zo’n evenement kan niet zonder (financiële) hulp, veel sponsoren hebben het evenement ondersteund. Nieuw was de mogelijkheid om als Grouster Roeivriend een bijdrage te leveren. En hebben ook dit jaar weer meer dan 60 vrijwilligers zich ingezet voor dit mooie evenement. Grou heeft zich van zijn beste kant laten zien aan de 500 (!) deelnemers van de Roeisloepenrace Grou.

We kijken terug op een prachtige dag met mooie sportieve resultaten!