Vermilion voert werkzaamheden uit bij Grou en Jirnsum

Grou / Jirnsum – In de omgeving van Jirnsum en Grou gaat Vermilion binnenkort werkzaamheden uitvoeren. Vermilion Energy produceert aardgas uit kleine velden voor Nederlandse huishoudens en bedrijven. 

Begin volgende week voert Vermilion Energy onderhoudswerkzaamheden uit bij de mijnbouwlocatie aan de Rijksweg bij Jirnsum. Door de werkzaamheden kunnen bewoners overlast ervaren, zoals extra verkeersbewegingen en meer activiteiten bij de locatie.

De werkzaamheden vinden overdag plaats en duren ongeveer een week. Door externe factoren, zoals weer of andere omstandigheden, kan de planning anders lopen.

Inspectie- en onderhoudswerkzaamheden eind augustus

Vanaf eind augustus voert Vermillion inspectie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan de ondergrondse pijpleiding die loopt vanaf de locatie Bozum aan de Hegedyk tot aan onze locatie aan de Leechlân bij Grou. Deze werkzaamheden worden alleen overdag uitgevoerd, er zijn verkeersbewegingen en activiteiten in landelijk gebied zichtbaar.

 

In juli ontvangen de directe omwonenden aan het pijpleidingtraject meer informatie over deze geplande werkzaamheden.