doortrappers

Fietsgroep Grou zoekt opstappers die willen doortrappen

Grou – De lente brengt niet alleen zonnestralen en bloeiende natuur, maar ook een nieuw Doortrappenseizoen! Op woensdag 27 maart trappen we in Fryslân het doortrappen seizoen af. Een groot aantal gemeentes en de Fietsersbond organiseren op deze provinciale aftrapdag een mooie fietstocht voor hun bewoners? Kun je er niet bij zijn dan is er de mogelijkheid om je bij Fietsgroep Grou aan te sluiten en vanaf april mee te trappen.

Fietsgroep Grou start op dinsdag 23 april om 10:00 uur haar eerste route vanaf de sporthal de Twine. De fietsgroep Grou rijdt om te beginnen zes keer op dinsdag, om dan zelfstandig door te gaan. Wil je meefietsen geef je dan per mail op bij Nina Derix van bv SPORT – doortrappen@bvsport.nl

Thema valpreventie

Doortrappen staat voor elkaar ontmoeten op ruime paden, zonder veel obstakels en met veilige kruisingen. Het nieuwe Doortrappenseizoen wordt ingeluid met een prachtige fietstocht van ongeveer 25 kilometer.  Dit jaar is het thema valpreventie. Tijdens deze tocht komt u dan ook langs een stop waar een gespecialiseerde fysiotherapeut handige tips en trucs deelt om valpartijen te voorkomen.

Wanneer en hoe laat?

Woensdagochtend 27 maart kun je ook in de gemeente Leeuwarden tussen 10:00 en 11:00 uur van start gaan. Het vertrekpunt en aankomst bevindt zich bij De Brouwerij op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Daar ontvang je ook de route en een stempelkaart. Dit jaar kunt je in eigen tempo fietsen. De route wordt aangegeven met opvallende pijlen. Na de fietstocht kun je genieten van een bakje koffie en thee met oranjekoek, en ontvang je een goodiebag als beloning.

Wilt je erbij zijn? Geef je dan snel op

Aanmelden kan via de website van bv SPORT.

Wat is Doortrappen?

Doortrappen Fryslân helpt u om zo lang mogelijk en veilig te kunnen fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijft u langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Fryslân bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij u in de buurt waar u gratis aan mee kunt doen. Het programma Doortrappen heeft als ambitie om ouderen veiliger te laten fietsen.

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In Fryslân is het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân kwartiermaker, bijna elke gemeente heeft een Doortrappen coördinator. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door de Fietsersbond (fietsdocenten) en Sport Fryslân (buurtsportcoaches), in samenwerking met andere partijen die betrokken zijn bij veilig fietsen in Fryslân.

Kijk voor meer informatie op de website van Doortrappen Fryslân.