Groen licht voor verkeerscommissie Grou 

Hoewel er geen verkeerslichten in Grou zijn, krijgt de verkeerscommissie binnenkort groen licht. Naar aanleiding van de oproep in onze vorige nieuwsbrief kunnen we melden dat er enthousiaste en betrokken Grousters zijn zich binnen de verkeerscommissie willen buigen over de mobiliteit. In een volgende nieuwsbrief meer hierover.

De leden van de verkeerscommissie zullen zich bezig houden met alle onderwerpen die spelen in ons dorp Grou en van belang zijn voor de verkeerscirculatie en de verkeersveiligheid voor voetganger, fietser en automobilist. Op straat, stoep, steiger en brug. Voor het gemotoriseerde verkeer is er uiteraard ook aandacht voor de parkeermogelijkheden.

Vooral de laatste tijd krijgt Pleatslik Belang Grou regelmatig vragen omtrent verkeerssituaties in Grou. Deze worden al adequaat opgepakt maar zijn nog beter op z’n plek bij een verkeerscommissie, die ook daadwerkelijk met inwoners in gesprek gaat en daar waar nodig helpt of doorverwijst naar de juiste personen die voor een bepaalde situatie verantwoordelijk zijn.

Goede of slechte mobiliteit raakt niet alleen inwoners, maar ook de duizenden gasten die ons dorp jaarlijks bezoeken. Zo is de parkeerproblematiek in het centrum van Grou een punt wat voortdurend aandacht nodig heeft. Regulier overleg met gemeente Leeuwarden staat hoog op onze prioriteitenlijst. Onze belangrijkste doelstelling: de mening van de bewoner moet gehoord worden!

Inmiddels hebben we goede ervaring met de meldingenlijn van Leeuwarden voor het oplossen van kleine verkeers- en parkeerperikelen: bel 14058 voor loszittende stoeptegels, defecte en/of ontbrekende straatverlichting en verkeershinderende begroeiing. U zult zien dat het helpt!

Indien u met het bellen van 14058 niet verder komt, kunt u een mail t.a.v. van de Verkeers Commissie Grou versturen via info@pbgrou.nl.